Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας έχουμε την αίσθηση ότι προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Συγκεκριμένα, κάνουμε αγώνα επιβίωσης σε τοξικό περιβάλλον. Κι αυτό εν μέρει είναι αλήθεια!

Αρχικά, το δύσκολο κομμάτι είναι να παραδεχτούμε και να δεχτούμε ότι, κατά κάποιο τρόπο έχουμε γίνει κι εμείς μέρος του προβλήματος, άρα της τοξικότητας. Εάν είσαι ένας από τους ανθρώπους που αντιλήφθηκε ότι ζει σε τοξικό περιβάλλον και θέλεις να το αλλάξεις, θα σου πω ένα μυστικό για να σου το κάνω πιο εύκολο.

“Το περιβάλλον και οι άνθρωποι γύρω σου δε θα αλλάξουν αν δεν αλλάξεις πρώτα ΕΣΥ!”

Οπότε, στρέψε τα φώτα πάνω σου. Αντί λοιπόν να λες στο σύντροφό σου τι να κάνει και να του υπενθυμίζεις πόσο τοξικός είναι και πόσο φταίει γι αυτό που ζεις, σκέψου: “Με ποιόν τρόπο μπορεί εγώ να έχω επιτρέψει μία τέτοια συμπεριφορά; Τι να κάνω για να το αλλάξω;”

Αντί να λες στη μητέρα σου πόσο σε ενοχλεί που παρεμβαίνει σε όλα και πόσα προβλήματα δημιουργεί στη ζωή σου, σκέψου πως με κάποιο τρόπο το επιτρέπεις εσύ όλο αυτό και τι θα ήταν καλό να κάνεις για να σταματήσει να σε επηρεάζει.

Μόνο η δική σου ανταπόκριση στα τοξικά περιβάλλοντα μπορεί να διαφέρει.

Εσύ πρέπει να βάλεις όριο σε εσένα και να αναπροσαρμόσεις τον εαυτό σου. Η ενέργεια σου είναι σημαντική. Όσο την σπαταλάς στο τι πρέπει να κάνεις για να καταλάβουν οι άλλοι το “λάθος” τους και να αλλάξουν, τόσο περισσότερο αυτό θα σε στραγγίζει μέσα σου μέρα με τη μέρα.

Πώς σου μοιάζει αυτό; Κούραση ψυχολογική και σωματική, μηδενική όρεξη για το οτιδήποτε, νεύρα, απόγνωση. Το ξέρεις, το ζεις ήδη!

Όμως άκου ακόμη ενα μυστικό!

Οι άλλοι δε θα αλλάξουν ποτέ επειδή τους το λες εσύ! Θα αλλάξουν όταν το θελήσουν οι ίδιοι.

Επομένως, μήπως ήρθε η ώρα για τη δική σου αλλαγή;

Μήπως τελικά οι άλλοι ζουν μια χαρά έτσι όπως ζουν, αλλά εσύ έχεις γεννηθεί για κάτι παραπάνω, για κάτι διαφορετικό;

Ξεκινα να στρέφεις την προσοχή σου σε εσένα.

Ξεκίνα ΤΩΡΑ να δημιουργείς τη ζωή που πραγματικά επιθυμείς και όχι μια ζωή γεμάτη τοξικότητα και συμβιβασμό!

Να θυμάσαι πάντα πως είσαι μοναδική/ός! Ανάδειξε αυτή σου τη μοναδικότητα!

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως να το κάνεις αυτό, επικοινώνησε μαζί μας εδώ: Επικοινωνία

Βρες μας στο instagram για να μαθαίνεις τα νέα μας!