Δημοσιεύθηκε: 20/06/2024Κατηγορίες: ΑυτοβελτίωσηΕτικέτες:

Τι μέρες κι εκείνες!!! Πού αισθάνεσαι τόσο χάλια και δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το νόημα σε μια τόσο χάλια ζωή. Νιώθεις ότι δεν είναι κανένας δίπλα σου ουσιαστικά για να μοιραστείς όλες αυτές τις περίεργα αρνητικές σκέψεις που κάνεις. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

Ενώ μπορεί να περιβάλλεσαι από τόσους ανθρώπους, δε νιώθεις με κανέναν τόση οικειότητα ώστε να βγάλεις τους βαθύτερους φόβους σου, τις ανησυχίες σου και τα πιο ευάλωτα κομμάτια σου. Φοβάσαι ότι θα τους κουράσεις. Φοβάσαι ότι θα σε περιγελάσουν και θα σε πουν τρελή. Σκέφτεσαι κι εσύ ότι ίσως όλα αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι είναι μία τρέλα. Ότι δεν έχουν νόημα. Ότι δε θα έπρεπε να σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι και να νιώθεις όπως νιώθεις γιατί εδώ που τα λέμε, μια χαρά ζωή έχεις. Άλλοι θα παρακαλούσαν να έχουν όλα όσα έχεις.

Και κάπως έτσι μπαίνεις σε μια μάχη με τον ίδιο σου τον εαυτό, με τις ίδιες σου τις σκέψεις, με τα ίδια σου τα συναισθήματα. Και όλα αυτά που νιώθεις γίνονται όλο και χειρότερα γιατί μαλώνεις με τον ίδιο σου τον εαυτό, επιχειρηματολογώντας λογικά ενάντια στα ίδια σου τα συναισθήματα που εσύ η ίδια αρνείσαι και δεν τα θεωρείς φυσιολογικά. Αγάπη μου, δε θα λειτουργήσει έτσι. Κάποιες φορές χρειάζεται να αποδέχεσαι τη δυσφορία των συναισθημάτων σου. Να αποδέχεσαι ότι στη ζωή σου θα υπάρξουν και αυτές οι στιγμές.

Να είσαι οκ με το να νιώθεις όπως νιώθεις και να μη προσπαθείς να αλλάξεις τα συναισθήματα σου αλλά να τα καταλάβεις. Τα αρνητικά συναισθήματα προκύπτουν από το ego σου. To ego σου είναι το κατώτερο κομμάτι του εαυτού σου που είναι λίγο φοβισμένο, θυμωμένο, παραμελημένο ίσως και κακοποιημένο. Μπορεί κάποιες φορές να σε δυσκολεύει αλλά είναι κομμάτι σου. Και όπως όλα τα κομμάτια του εαυτού σου χρειάζονται αποδοχή και αγάπη έτσι και αυτό. Ίσως αυτό λίγο παραπάνω.

Δε λειτουργεί το να προσπαθείς να θάψεις αυτά τα συναισθήματα ή να κάνεις ότι δεν υπάρχουν ή να τα αλλάξεις κρίνοντας σε που αισθάνεσαι έτσι. Συμφιλιώσου με τον εαυτό σου. Συμφιλιώσου με το γεγονός ότι δε μπορείς να έχεις την ‘τελειότητα’ στα συναισθήματα σου. Πάντα θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στη ζωή σου και αυτό θα στο δείχνουν τα συναισθήματά σου. Θες να σου πω και κάτι το οποίο θα σε χαροποιήσει;

Συνήθως μετά από μία συναισθηματικά δύσκολη περίοδο για εσένα έπεται μια περίοδος άνθισης και ανάπτυξης. Αν θέλεις μπορείς και να μη με πιστέψεις. Παρατήρησε το όμως ότι έτσι είναι. Νιώσε ευγνωμοσύνη για κάθε συναίσθημά σου, για κάθε σκέψη σου για κάθε κομμάτι του εαυτού σου. Όλα σε βοηθούν να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να αρχίσεις να προσεγγίζεις τη ζωή σου με αυτή την προοπτική. Πίστεψε με, μακροπρόθεσμα θα σε ανταμείψει αυτή η αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης σου αν και στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται ανούσια. Να θυμάσαι ότι η ζωή σου παίρνει το νόημα που της δίνεις.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να μη σου είναι εύκολο να αλλάξεις πράγματα στη ζωή σου μπορείς όμως να αλλάξει το νόημα που τους δίνεις. Να δώσεις ένα νόημα που σε εξυπηρετεί. Ένα νόημα που σε βοηθάει και σε κινητοποιεί. Μη φοβάσαι να δώσεις ένα θετικότερο νόημα στα πράγματα. Η θετική προσέγγιση δεν έβλαψε κανέναν. Αναγνώρισε ότι η πραγματικότητα σου μπορεί τώρα να φαίνεται “αρνητική” αλλά πίσω από όλο αυτό που βιώνεις σίγουρα υπάρχει ένα θετικό νόημα.,

Βρες το! Και θα δεις πόσο εύκολα θα βγεις από όποια κατάσταση σε δυσκολεύει. Θα ηρεμήσει και το ego σου με αυτό τον τρόπο. Θα καθησυχαστεί και θα νιώσει ασφάλεια. Μέσα σε αυτούς τους απαιτητικούς ρυθμούς χρειάζεσαι την αίσθηση της ασφάλειας που προκύπτει από την θετική νοηματοδότηση όλων όσων σου συμβαίνουν. Δεν έχει η ζωή προσωπικά προβλήματα μαζί σου.

Η ζωή σε αγαπάει. Αρκεί να το δεις και να αγαπήσεις κι εσύ τη ζωή. Τη ζωή σου!

Άλεξ

Αν θες να μάθεις περισσότερα, διάβασε την αληθινή ιστορία της Μαρίας εδώ

Για περισσότερα βρες με στο instagram!