Δημοσιεύθηκε: 25/04/2024Κατηγορίες: Αυτοβελτίωση, ΣχέσειςΕτικέτες:

Ξέρεις τι είναι ομοιόσταση; 

Είναι η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί σταθερές τις συνθήκες του εσωτερικού περιβάλλοντος παρά τις εξωτερικές μεταβολές. 

Τι σημαίνει αυτό; 

Σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον καιρό που επικρατεί έξω, από τη θερμοκρασία, καθώς και άλλες συνθήκες, ο οργανισμός σου δουλεύει με τέτοιο τρόπο ώστε τα δεδομένα μέσα του να μην διαταραχθούν. 

Φαντάσου λοιπόν αν η εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επηρρέζε το εσωτερικό του οργανισμού σου. 50 βαθμοί έξω άρα 50 βαθμοί μέσα;;; Τουλάχιστον ανυπόφορη θα ήταν η αίσθηση των 50 βαθμών… 

Επομένως, κάτι τέτοιο καλείσαι να κάνεις και στο δικό σου εξωτερικό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να μάθεις να διατηρείς τις ισορροπίες μέσα σου ανεξάρτητα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Συνήθως αυτό που λέμε όλοι μας είναι ότι πάντα οι άλλοι χρειάζεται να αλλάξουν και όχι εμείς γιατί τελικά πάντα οι άλλοι είναι αυτοί που φταίνε. Πράγματι, αρκετά ανακουφιστικό αυτό αλλά πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Μπορεί να νιώθεις ότι είναι ωραίο να μην αναλαμβάνεις καμία ευθύνη ωστόσο, σκέψου λιγάκι πόσο κομπαρσο στην ίδια σου τη ζωή σε κάνει αυτό. 

Για παράδειγμα, θα σε πάω λίγο στην αστρολογία… 

Τον Άρη και τον Πλούτωνα τους ξέρεις; Μα τι σχέση έχω εγώ με αυτά θα σκέφτεσαι…

Έχεις! Και θα σου πω αμέσως…

Ο Άρης στην αστρολογία αντιπροσωπεύει εσένα. Και ο Πλούτωνας, το περιβάλλον σου.

Τι γίνεται όμως με αυτούς τους δύο;

Ο Άρης ΠΑΝΤΑ προσπαθεί να επιβληθεί στον Πλούτωνα. Πάντα κάνει πόλεμο μαζί του με σκοπο να τον αλλάξει. Εσύ δηλαδή, κάνεις ΠΑΝΤΑ πόλεμο με το περιβάλλον σου με σκοπό να το αλλάξεις. Και εκείνο είναι πάντα εκεί να σου δείχνει ότι τελικά ο μόνος που χρειάζεται να αλλάξει για να προσαρμοστεί στο περιβάλλον είσαι τελικά εσύ. 

Γι αυτό και ο Πλούτωνας ανταποδίδει τον πόλεμο με τον Άρη με την διαφορά ότι εκείνος λειτουργεί μόνο προς όφελός σου, για να χωρέσεις στο περιβάλλον. 

Το θέμα είναι πότε θα αφήσεις επιτέλους τον δικό σου Πλούτωνα να δράσει μέσα σου. 

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε ένας Άρης, ένας θεός του πολέμου που πολεμάει παντού….

Όμως δεν γνωρίζουμε μια σημαντική πληροφορία…

Ότι πάντα χάνει. 

Ως πότε θα χάνεις κ εσύ;

Αν θες να δούμε τα βαθύτερα αίτια και να δυναμώσεις αυτό το κομμάτι κλείσε μία συνεδρία γνωριμίας.

Σε περιμένουμε!

Χριστίνα Γανού