Εαυτέ μου σ’ αγαπώ γι’ αυτά που σκέφτεσαι, γι’ αυτά που κάνεις, γι’ αυτό που είσαι!

Λόγια αγάπης!

Όμορφα λόγια αγάπης τα οποία εύκολα θα τα πούμε στο ταίρι μας, στο παιδί μας, σε ένα φίλο μας. Τους τα λέμε καθημερινά για να τους κάνουμε να νιώσουν χαρά, να τους κρατήσουμε δίπλα μας και να αισθανθούμε και εμείς όμορφα στο τέλος. Και φυσικά καλά κάνουμε! Είναι πανέμορφο να εκφράζουμε όλα αυτά που νιώθουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους και ειδικά όταν αυτά είναι τα αληθινά μας συναισθήματα για εκείνους. Τα πρόσωπά τους φωτίζονται από χαρά! Το ίδιο και το δικό μας πρόσωπο όταν αντιλαμβάνεται τη χαρά και την ικανοποίηση που προκαλέσαμε με την έκφραση της αγάπης μας και του θαυμασμού μας.

Το πρόσωπο του καθρέφτη όμως;

Τι γίνεται με αυτό το πρόσωπο; Τι συμβαίνει με το πρόσωπο που μας κοιτάει κάθε φορά που κοιτάζουμε τον καθρέφτη μας; Καλά κατάλαβες. Τον εαυτό σου εννοώ. Πόσο άβολο μπορεί να είναι για πολλούς από εμάς  να πούμε αυτά τα λόγια στον εαυτό μας;

Και αφού γνωρίζουμε πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι για κάποιον άλλον αν του εκφράσουμε την αγάπη μας, γιατί αποφεύγουμε πεισματικά να το κάνουμε αυτό στον ίδιο μας τον εαυτό;

Για να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τον εσωτερικό μας κόσμο είναι σημαντικό να μας αποδεχόμαστε και να μας αγαπάμε όπως ακριβώς είμαστε. Το ιδανικό θα ήταν να μας το επιβεβαιώνουμε καθημερινά, αναγνωρίζοντας βέβαια τα σημεία που χρειαζόμαστε βελτίωση. Μπορεί σε κάποιους από εμάς να ακούγεται ανόητο να μιλάμε μόνοι μας και να λέμε ”Σ’ αγαπώ” και ”Μπράβο, είσαι και ο/η πρώτος/η” στον εαυτό μας. Το καταλαβαίνω! Παρ’ όλα αυτά ας το δούμε από μια άλλη σκοπιά όλο αυτό.

Γιατί να το κάνω;

Τα αποτελέσματα που φέρνουν τα καθημερινά λόγια αγάπης, αποδοχής και επιβεβαίωσης στον εαυτού μας είναι θεαματικά στην ψυχολογία της καθημερινότητας και σε ολόκληρο τον ψυχισμό μας γενικά. Αξίζει στον καθένα από εμάς να αφιερώσει λίγο χρόνο ώστε να το δοκιμάσει και να περάσει μέσα από μία τέτοια εμπειρία.

Στο τέλος θα ανταμειφθεί επάξια η προσπάθειά μας. Η αυτοπεποίθησή μας θα ανέβει στα ύψη και θα νιώσουμε ένα μεγάλο άνοιγμα προς τα έξω. Θα μας βοηθήσει να σταματήσουμε να είμαστε συνεχώς στραμμένοι προς τα μέσα και να σκεφτόμαστε τι δε κάναμε καλά χθες και τι είπαμε που δεν έπρεπε να πούμε. Αντί αυτών θα αναγνωρίζουμε καθημερινά όλα εκείνα το κομμάτια που μας κάνουν μοναδικούς και ξεχωριστούς. Θα εκτιμήσουμε αυτό που είμαστε και θα δεχτούμε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του εαυτού μας. Όχι όμως με τρόπο κατάκρισης. Xωρίς ίχνος επιθετικότητας. Με αποδοχή και στη συνέχεια με εύρεση εναλλακτικών λύσεων και γνωσιακής διεύρυνσης.

Πώς όμως θα διευρύνω τη γνώση που έχω για τον εαυτό μου;

Με το να με παρατηρήσω, να με ρωτήσω, να δω μέσα στην καρδιά μου και όχι τις σκέψεις μέσα στο κεφάλι μου που μου βάζουν τρικλοποδιές. Δεν είμαστε οι σκέψεις μας. Είμαστε κάτι πολύ περισσότερο. (Παρ’ όλα αυτά οι σκέψεις μας παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς μας αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο).

Ποιοί πραγματικά είμαστε; Για ποιό λόγο μας αγαπάμε; Γιατί είμαστε πολύτιμοι και μοναδικοί; Είμαστε αυτό που βγάζουμε προς τα έξω ή μήπως κάτι άλλο που κρατάμε βαθιά μέσα μας σαν επτασφράγιστο μυστικό;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να θέσουμε σε εφαρμογή τα λόγια αγάπης προς τον εαυτό μας.

Οι πιο τολμηροί της παρέας μπορούν να επιλέξουν να σταθούν μπροστά στον καθρέφτη και να πούνε όμορφα λόγια  στον εαυτό τους. Κοιτάζοντάς τον στα μάτια και έχοντας άμεση επαφή μαζί του. Μπορεί να σας φανεί αρκετά αμήχανο όλο αυτό αλλά μέρα με τη μέρα θα αλλάξει αυτή η αίσθηση. Μπορεί επίσης σε κάποιους να φανεί χαζό. Είναι ok να μας φανεί χαζό. Ας το δοκιμάσουμε όμως!

Κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να σκέφτονται αυτά τα λόγια. Να τα λένε δηλαδή στον εσωτερικό αυτοδιάλογό τους. Είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος γιατί οι σκέψεις και τα λόγια μπερδεύονται, δεν ελέγχονται με τόση ευκολία και το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο δυνατό.

Αυτό που προτείνεται σε αυτό το άρθρο είναι το ”ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ”.

Κάνε την αρχή λοιπόν τώρα!

Έχεις την ευκαιρία να ξανασυστηθείς με τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις πραγματικά. Να δημιουργήσεις από την αρχή μια σχέση που νους, σώμα και καρδιά θα λειτουργούν υπέρ σου. Θα γίνουν ένα, όπως προβλέπει η αληθινή μας φύση.

Ξεκίνα με μια υπέροχη άσκηση η οποία θα σε βοηθήσει να πετύχεις σε ένα μεγάλο βαθμό όλα αυτά που προαναφέρθηκαν.

Γράψε και εσύ το δικό σου γράμμα προς τον εαυτό σου και ρίξε τις γέφυρες για να γνωριστεί το έξω με το μέσα σου. Είναι μία σπουδαία αρχή για να ξεκινήσεις τώρα κιόλας αυτό το μαγικό ταξίδι της αυτογνωσίας που θα σε οδηγήσει στην ολοκλήρωση.

Το μόνο σίγουρο, με κάθε ειλικρίνεια είναι πως θα νιώθεις πολύ πιο θετικά από πριν, θα έχεις γνωρίσει νέα θετικά κομμάτια του εαυτού σου και θα έχεις ξεκλειδώσει καινούριες προοπτικές για να αλλάξεις level.

Για περισσότερη βοήθεια και παραπάνω στήριξη στο μοναδικό αυτό ταξίδι, κάνε κλικ εδώ και μίλα μέσω βιντεοκλήσης με έναν Life Coach.