Δημοσιεύθηκε: 04/07/2024Κατηγορίες: Αυτοβελτίωση, ΣχέσειςΕτικέτες:

Υπάρχει μια παραφιλολογία στις μέρες μας που θέλει τις γυναίκες να έχουν μια πιο παθητική στάση στο φλερτ προκειμένου ο άντρας να σχηματίσει για εκείνες μια high – valued εικόνα. Βλέπουμε ότι τέτοιου είδους άρθρα και περιεχόμενο είναι περιζήτητο, εγώ όμως δε συμφωνώ με αυτή την προοπτική.

Είμαι υπέρ της αξιοποίησης της θηλυκής μας ενέργειας όταν αλληλεπιδρούμε με έναν άντρα ωστόσο είμαι επιφυλακτική με τέτοιες στρατηγικές που κάπως συντηρούν τα στερεότυπα τα οποία έχουν καταπιέσει πολύ τις γυναίκες τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούμε να τα ξεφορτωθούμε στο σήμερα.

Είμαι επίσης κατά τίτλων όπως high – valued women γιατί τείνουν να κατηγοριοποιούν τις γυναίκες και να προάγουν την αλαζονεία σε εκείνες που ανήκουν σε τέτοιου είδους κατηγορίες αλλά και την απόγοήτευση και τη ματαίωση σε εκείνες που αξιολογώντας τον εαυτό τους καταλήγουν ότι δεν ανήκουν στις “επιθυμητές” για τους άντρες και την κοινωνία κατηγορίες.

Δεν θα ανοίξω όμως άλλο αυτό το θέμα εδώ ίσως να πω τη γνώμη μου σε ένα επόμενο άρθρο. Θα ζητήσω όμως συγγνώμη σε όλες τις γυναίκες και στον εαυτό μου αν άθελα μου το έχω κάνει κι εγώ αυτό στο παρελθόν χωρίς να το καταλάβω.

Πάμε στο θέμα μας όμως. Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια στο φλερτ και να δούμε τι μπορείς να κάνεις για να διατηρηθούν οι ισορροπίες και να προχωρήσει όλο αυτό ομαλά χωρίς ζόρια και πίεση προς τον εαυτό σου και τον άλλο άνθρωπο. Ενώ είναι πολύ οκ να κάνεις την πρώτη κίνηση και να δείξεις το ενδιαφέρον σου, δεν πρέπει να κυνηγάς έναν άντρα.

Το κυνήγι υποσυνείδητα βοηθάει έναν άντρα να δομήσει το συναισθηματικό του δεσμό μαζί σου και αυτό δεν έχει βάση σε στερεότυπα κυνηγού – θηράματος αλλά στο πώς λειτουργεί η αρσενική ενέργεια απέναντι στη θηλυκή. Αυτά περί ενεργειών.

Ο φόβος ότι θα κάνουμε μια λάθος κίνηση ή θα στείλουμε ένα λάθος μήνυμα το οποίο θα μας στερήσει τη σχέση που ονειρευόμαστε με τον άνθρωπο που θέλουμε μπορεί να μας κάνει να παραλύουμε γι’ αυτό τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να παραμένουμε παθητικές και να περιμένουμε από τον άλλο να κάνει την πρώτη κίνηση.

Ενώ το ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση δε δηλώνει απολύτως τίποτα για την πορεία της σχέσης, συντηρούμε αυτόν τον κανόνα γιατί μας βολεύει. Μας βολεύει στο να μην αναλάβουμε την ευθύνη της απόφασης μας να κάνουμε το πρώτο βήμα γιατί ξέρουμε ότι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε, θα βρεθούμε με δεύτερες σκέψεις και υποθετικά σενάρια “τι θα γινόταν αν περίμενα από εκείνον” και να κατηγορούμε τον εαυτό μας για την κίνησή μας αυτή.

Αυτό πηγάζει από το τα στερεότυπα και το πόσο ριζωμένα είναι βαθιά μέσα μας τα οποία χωρίς να το καταλαβαίνουμε επηρεάζουν την θετική μας ενέργεια και δυσκολευόμαστε να διατηρήσουμε μια θετική στάση απέναντι σε αυτό το νέο φλερτ.

Μπορείς να κάνεις την αρχή εσύ και να στείλεις πρώτη μήνυμα, είναι πολύ οκ αυτό, ωστόσο μην τον βομβαρδίζεις με μηνύματα όλη τη μέρα μόνο και μόνο για να κρατάς την επικοινωνία χωρίς όμως να λέγεται κάτι ουσιαστικό. Δείχνει τεράστια ανασφάλεια και είναι ένα προμήνυμα ότι η σχέση θα είναι σχέση εξάρτησης και καταπίεσης. Οπότε ο άλλος θα κάνει πίσω σιγά σιγά γιατί το υποσυνείδητό του χτυπάει κόκκινο συναγερμό.

Το να βρεις την ισορροπία μεταξύ παίρνω πρωτοβουλία κι εγώ αλλά επιτρέπω και στον άλλο να “ηγηθεί” του φλερτ μπορεί να φτιάξει μια όμορφη ατμόσφαιρα προσμονής που θα σας κάνει να θέλετε ακόμη περισσότερο ο ένας τον άλλο. Μην επιτρέψεις στα αρνητικά υποθετικά σενάρια και στις δεύτερες σκέψεις σου να το χαλάσουν όλο αυτό.

Η αρσενική ενέργεια θέλει να φαίνεται ότι “ηγείται” ενώ η θηλυκή είναι αυτή που ηγείται πραγματικά μέσα από τη λεπτεπίλεπτη προσέγγιση της και μέσα από το άνοιγμα της προς την ένωση και τη σιγουριά ότι μπορεί διακριτικά και με ροή να κουμπώσει όμορφα με την αρσενική ενέργεια.

Όταν επιλέγεις να κάνεις την πρώτη κίνηση στην επικοινωνία καλό θα ήταν να στείλεις ένα μήνυμα το οποίο θα τον ιντριγκάρει και όχι κάτι ανιαρό και βαρετό όπως “τι κάνεις;, καλημέρα, ξύπνησες, τελείωσες τη δουλειά κλπ”. Σε συμβουλεύω να σκεφτείς outside of the box γιατί θέλω να αποφύγεις να μπεις σε μια ρουτίνα πριν καν όλο αυτό γίνει σχέση. Κακός οιωνός. 

Ένα έξυπνο παράδειγμα μηνύματος για να ιντριγκάρεις κάποιον δείχνοντας ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση είναι “Έλα αφού σκέφτεσαι εδώ και πόση ώρα τι να στείλεις, κάνω το βήμα και στέλνω εγώ, για πες!”. Είναι ένα μήνυμα που δείχνει σιγουριά για τον εαυτό. Δεν αφήνει καμία επιλογή στον άλλο να μην απαντήσει γιατί το κλίμα είναι ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο.

Ωστόσο δεν θα πρότεινα να κάνεις copy paste το μήνυμά αυτό αλλά να βρεις το δικό σου προσωπικό στυλ στο φλερτ. Είσαι μοναδική και είναι πολύ σημαντικό να συνδεθείς με τη μοναδικότητα της προσωπικότητάς σου κουμπώνοντας με τη θυληκή σου ενέργεια που είναι το δυνατό σου χαρτί στην αρχή της γνωριμίας.

Σκοπός είναι να κρατήσεις ατμόσφαιρα φλερτ και να μη βιαστείς να αλλάξει η σχέση επίπεδο. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται ότι μπορεί η σχέση να πάει στο επόμενο επίπεδο όμως αυτό είναι παγίδα. Θα ρουτινιάσει στον πρώτο μήνα και ο δεσμός είναι ανώριμος για να κρατήσει. Γι’ αυτό βλέπουμε τόσες αποτυχημένες προσπάθειες σχέσεων. Γιατί κάποιοι “βιάζονται”. Κάθε στάδιο της σχέσης είναι εξίσου σημαντικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και το στάδιο του φλερτ. Η σχέση χτίζεται σταδιακά δεν τη βρίσκουμε έτοιμη.

Θέλω με θετική διάθεση να μπαίνεις σε όλο αυτό και με πίστη στον εαυτό σου. Κι αν κάποιες φορές σου δημιουργούνται περίεργα συναισθήματα, δεν πειράζει. Είναι φυσιολογικό. Πάρε το χρόνο σου να τα επεξεργαστείς και να επιστρέψεις ξανά με τη θετική σου διάθεση και με όρεξη να φλερτάρεις και να παίξεις. Οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι έχουμε πάψει να φλερτάρουμε.

Και ίσως είναι και αλήθεια. Γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να φοβόμαστε το φλερτ και να περιμένουμε κάποιον να έρθει στη ζωή μας με μια βαρύγδουπη δήλωση αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης από τον πρώτο μήνα η οποία θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι θα διατηρηθεί ανά τους αιώνες. Μα αυτό δεν είναι το love bombing; Και το φλερτ; Πού πάει το φλερτ; Περίπατο!

Καταλάβατε λοιπόν γιατί οι άνθρωποι δε φλερτάρουν; Γιατί όντως δε φλερτάρουν. Γιατί όλοι λειτουργούν υπό το καθεστώς του φόβου. Και ο φόβος φέρνει ανισορροπία. Αυτή την ανισορροπία που βλέπουμε σήμερα στις ερωτικές σχέσεις των γύρω και τις δικές μας.

Και ξέρεις! Αν φλερτάρεις σωστά, είσαι και player! Και αυτός ο όρος είναι αρνητικός. Άλλη παραφιλολογία αυτή. Ε! Όχι ρε παιδιά. Εδώ λειτουργεί κάπως το ‘όσα δε φτάνει η αλεπού’… Μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή φοβόμαστε. Ας αναγνωρίσουμε το φόβο μας και ας ξεφοβηθούμε επιτέλους και ας μάθουμε ξανά να παίζουμε το παιχνίδι του φλερτ. Players, άντρες και γυναίκες είστε περιζήτητοι.

Θέλουμε να μας ξανασυνδέστε με το φλερτ και να ξανιώσουμε αυτές τις πεταλουδίτσες στο στομάχι και να τις διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Αναζητούμε τόσο πολύ αυτές τις πεταλουδίτσες γιατί μας γεμίζουν ζωντάνια, ενέργεια και μας κάνουν να θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο, τόση δύναμη μας δίνουν. Αλλά ταυτόχρονα τρέμουμε ότι οι πεταλουδίτσες αυτές έχουν κρυμμένες μαύρες δυνάμεις και θα μας κατασπαράξουν. 

Κάντε στην άκρη τις παραφιλολογίες που δημιουργούν φόβο και σας στερούν τις ευτυχισμένες στιγμές σας και φλερτάρετε ρε! Είσαι απεριόριστα ικανή ένα καταφέρεις τα πάντα στις σχέσεις σου. Η ζωή είναι μικρή για να μην χαζεύεις τις πεταλούδες!

Σας αγαπώ!

Άλεξ!

Αν θες να μάθεις περισσότερα, διάβασε την αληθινή ιστορία της Μαρίας εδώ

Για περισσότερα βρες με στο instagram!