One Month Challenge

~Η ευκαιρία της ζωής σου, μη τη χάσεις!~

Ένα μήνα πριν ένα κορίτσι που με είχε προσλάβει σα σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης έλαβε ένα μήνυμα από τον άνθρωπο που μιλούσαν εδώ και κάμποσο διάστημα:

‘Τα συναισθήματα που έχω για εσένα δεν τα έχω ξανανιώσει. Αυτή η έλξη είναι πολύ έντονη’.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες μιλούσαν ασταμάτητα κάθε λεπτό της ημέρας με το πάθος και την έλξη να ξεχειλίζει. Δεν περνούσε ούτε μια ώρα χωρίς να λάβει μήνυμα του.

Όλα έμοιαζαν τέλεια. Επιτέλους είχε βρει τον άνθρωπο που τόσο καιρό περίμενε. Ήταν ξεκάθαρα το κέντρο του κόσμου του και η προτεραιότητα του.

Μέχρι που ξαφνικά ένα ωραίο πρωί εμφανίστηκε ‘ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε’ εκείνος. Μια δυσκολία που δεν ήταν έτοιμος να μοιραστεί. Αυτή η ‘δυσκολία’ όμως δεν τον εμπόδιζε να βγαίνει με τους φίλους του. Ούτε τον εμπόδιζε να είναι ενεργός στα social και φαινομενικά να μιλάει με άλλους ανθρώπους. Δύο μήνες μιλούσαν με μια ενέργεια εκρηκτική και ξαφνικά εμφανίστηκε ένα πρόβλημα το οποίο μέσα σε μια νύχτα τον έκανε να είναι απόμακρος. Ένας άλλος άνθρωπος. Μια τελείως αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Εμφανίστηκε ένα πρόβλημα που δεν έχει αναφέρει ποτέ τίποτα γι’ αυτό πιο πριν. Και το κορίτσι και η επικοινωνία μαζί της μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Μη σου πω και σε τρίτη μοίρα. Έπιανε τον εαυτό της να καταβάλει την τριπλάσια προσπάθεια για αποκατάσταση της επικοινωνίας που είχαν μέχρι πριν λίγες μέρες αλλά αντιλαμβανόταν αντίσταση από την πλευρά του άλλου όσο κι αν εκείνη προσπαθούσε να εκλογικεύσει την κατάσταση και να δώσει ελαφρυντικά. Της απαντούσε μονολεκτικά. Την άφηνε στο διαβάστηκε και αργούσε να ανοίξει τα μηνύματα της. Για να σηκώσει το τηλέφωνο; Ούτε λόγος! Ένιωθε άδειασμα.

Αυτή η κατάσταση επικρατούσε για κάποιες μέρες με το κορίτσι μου να καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να δείξει κατανόηση και να μην πάρει προσωπικά όλο αυτό μέχρι που ένα βράδυ…..έκανε έκρηξη και ξεκίνησε να του γράφει μηνύματα κατεβατά και να προσπαθεί να εκφράσει όλα όσα κρατούσε μέσα της τόσο καιρό μήπως τελικά έβγαινε μια άκρη. Μήπως την καταλάβαινε και της έδινε μια πιο ξεκάθαρη απάντηση. Ιδανικά ήθελε να ξαναέφταναν στο σημείο να επικοινωνούν όπως στην αρχή αλλά και μια απάντηση ικανοποιητική από εκείνον θα έδινε ξανά οξυγόνο σεεκείνη. Τώρα είχε πεισμώσει και θα έκανε τα πάντα για να πάρει αυτό που ήθελε.

Και μετά από λίγο έλαβε μια απάντηση:

‘Sorry ρε συ αλλά σου είπα ότι δεν είμαι σε φάση για τέτοια. Πιέζομαι από πολλά. Καλύτερα να το αφήσουμε. Θέλω χρόνο’.

Μούδιασε. Ένιωσε άδεια ξανά. Σα να έφυγε το στέρεο έδαφος κάτω από τα πόδια της. Ήθελε να σπάσει τα πάντα γύρω της. Μέσα στο κεφάλι της χάος σκέψεων. Από τη μία το περίμενε. Από την άλλη δεν ήθελε να το πιστέψει. Ήταν ισοπεδωτικό για εκείνη. Δε μπορεί. Κάποια λογική εξήγηση θα υπήρχε. Κάποιος τρόπος θα υπήρχε για να διορθώσει την κατάσταση. Κατέρρεε. Το ένιωθε. Έπρεπε να κρατηθεί. Απλά ο τύπος ήταν ακόμη ένας ακατάλληλος άνθρωπος. Ή μήπως έκανε κάτι εκείνη και δεν το κατάλαβε. Τι συνέβαινε. Κόντευε να τρελαθεί. Είχε πιστέψει ότι είχαν κάτι ξεχωριστό. Του είχε βγάλει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Του είχε ανοιχτεί. Του έδωσε τα πάντα. Του ακούμπησε την καρδιά της και τα συναισθήματα της.

Φαινόταν ειλικρινείς κι εκείνος σε αυτά που της έλεγε. Φαινόταν να τα νιώθει. Δε γίνεται να το είχε καταλάβει όλο λάθος. Μαζί το ζούσαν. Την έλουζε λόγια αγάπης και την εκθείαζε. Πώς γίνεται τώρα να έρχεται αντιμέτωπη με μια τόσο ισοπεδωτική απόρριψη.

Οι επόμενες μέρες ήταν πάρα πολύ άσχημες για εκείνη. Είχε πέσει σε βαθιά θλίψη. Είχε χάσει το νόημα του καθετί που στο παρελθόν την ευχαριστούσε. Δε μπορούσε να συγκεντρωθεί σε τίποτα.Ήταν συνέχεια μέσα στο μυαλό της. Προσπαθούσε να διώξει τη σκέψη του. Δε μπορούσε να τα καταφέρει με τίποτα. Της έλειπε όλο αυτό που είχαν στην αρχή. Έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην τσεκάρει τα social media του. Τον είχε σε περιορισμό. Τον είχε στο mute. Είχε κάνει πολλά για να μην ασχολείται με τίποτα που αφορά εκείνον αλλά τελικά στο τέλος παραδινόταν στην εμμονή της και έψαχνε. Προσπάθησε να μιλήσει με κάποιον άλλο.

Ζόριζε τον εαυτό της να προχωρήσει. Τίποτα από αυτά δε δούλεψε. Ήξερε ότι δε θα έπρεπε να νιώθει έτσι αλλά αυτός ο άνθρωπος είχε καταφέρει να την κάνει να αισθανθεί όπως κανείς άλλος και θα έκανε τα πάντα για να ξαναείναι μαζί του από τη μία, γιατί από την άλλη δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει.

Μέχρι που έπεσε πάνω σε μια ανάρτηση μου. Και ξεκίνησε να με ακολουθεί. Έψαξε το προφίλ μου. Ξαφνικά είχε αρχίσει να βλέπει τον εαυτό της μέσα στις αναρτήσεις μου. Μου έστειλε μήνυμα και μου εξιστόρησε αυτό που είχε βιώσει. Μου ζητούσε μια λύση. Να του ξαναστείλει; Κι αν ναι τι; Να τον μπλοκάρει; Τι έπρεπε να κάνει;

Της είχα απαντήσει:

Μαράκι μου (το κορίτσι δεν το λένε Μαρία, δε γίνεται όμως να πω το πραγματικό της όνομα) αυτή τη στιγμή ασχολείσαι με κάτι ανούσιο. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα του στείλεις και τι ή αν θα τον μπλοκάρεις. Το θέμα είναι να μη φτάνουν οι άνθρωποι εκεί και να ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τέτοιου είδους καταστάσεις πριν γίνουν τοξικές και ακραίες. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσεις. Είσαι σε δύσκολη συναισθηματική κατάσταση και θα δράσεις υπερβολικά (over react). Πάμε να το πάρουμε από την αρχή, να καθαρίσουμε λίγο αυτά που έχεις φορτωθεί τόσες μέρες, να δεις καθαρά και να μάθεις από την αρχή πώς να λειτουργείς μέσα σε τέτοιες καταστάσεις ώστε να μη σακατεύεσαι συναισθηματικά και να μην υπάρχει οριστική απομάκρυνση του άλλου, να καταλάβει το λάθος που πήγε να κάνει και να γυρίσει πίσω τρέχοντας.

Παρόλο που στην αρχή είχε ενδοιασμούς για το πώς θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό, παρόλο που μπορεί να σκεφτόταν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν άξιζε την προσπάθειά της, παρόλο που δεν με εμπιστευόταν ακόμη στο 100% γιατί μια φορά είχε μιλήσει μαζί μου, κάτι μέσα της ούρλιαζε ‘Προχώρα! Κάντο!’ Και το έκανε. Έκανε το βήμα να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου. Όλη η διαδικασία
της εξέλιξης της και της επιστροφής του πρώην της που τώρα συγκατοικούν και μιλάνε για τη δημιουργία οικογένειας θα τη μάθεις στο one month challenge. Η πρόκληση ενός μήνα που θα οδηγήσει και εσένα να μπεις τελικά σε σχέση κανονική, φυσιολογική με αυτόν που γουστάρεις. Με τη διαφορά ότι θα μπεις ενδυναμωμένη και γνωρίζοντας πλέον. Γνωρίζοντας τα πάντα.

Το one month challenge θα σε οδηγήσει να γίνεις μια δυναμική γυναίκα που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και κάθε άντρας θέλει να κατακτήσει.

Μόνο αν είσαι έτοιμη να δεις τον εαυτό σου όπως δεν τον έχεις ξαναδεί μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.