Δημοσιεύθηκε: 16/05/2024Κατηγορίες: Αυτοβελτίωση, ΣχέσειςΕτικέτες: , ,

Ιδιαίτερη προσοχή και ανοιχτό το ραντάρ σου πρέπει να είναι σχετικά με τις τεχνικές της μαύρης….ψυχολογίας.  Η μαύρη ψυχολογία αποτελείται από τεχνικές χειραγώγησης του συναισθήματος σου από τον άνθρωπο που τις χρησιμοποιεί. Φυσικά και είναι εις βάρος του ανθρώπου που δέχεται τη χειραγώγηση. Μπορεί να νομίζουμε ότι παίζει με το μυαλό μας κάποιος ωστόσο η “ζημιά” είναι πιο σοβαρή. Γίνεται στο συναίσθημά σου. 

Κάποιες τεχνικές χειραγώγησης μπορεί να είναι οι εξής:

1) Ενοχοποίηση – Το να προσπαθεί κάποιος να σου δημιουργήσει συναισθήματα ενοχής και να σε κάνει να νιώσεις υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν βιώνει χαρά στη ζωή του. Σκοπός του είναι να πάρει από εσένα αυτό που θέλει κάνοντας σε να νιώθεις άσχημα. Πάντα να αξιολογείς μόνη σου ποιο είναι το δικό σου μερίδιο ευθύνης σε μια κατάσταση.

2) Χτύπημα στο φιλότιμο – Το να σου χτυπάει κάποιος όλα όσα έχει κάνει για εσένα για να σε οδηγήσει να του ανταποδώσεις τις χάρες και τις ‘θυσίες’ και να σε οδηγήσει να κάνεις κάτι που εκείνη τη στιγμή δε θες να το κάνεις. Παρατήρησε αν κάποιος γύρω σου το κάνει αυτό και κάνει μια ανοιχτή κουβέντα μαζί του. Πολύ συχνά αυτό το συναντάμε και στις γονεϊκές σχέσεις.

3) Φεμινισμός κατά το δοκούν – Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα ιδανικά του φεμινισμού προκειμένου να ωφεληθούν εκείνοι πχ Αν στηρίζεις το φεμινισμό και την ελευθερία των γυναικών και την ισότητα τότε δεν πρέπει να κρατάς τον εαυτό σου πίσω από τον χ,ψ πειραμματισμό στο σεξ/ή δεν πρέπει να έχεις ενδοιασμό να κάνεις μαζί μου κάτι στο πρώτο ραντεβού/ή να κάνεις έκτρωση και πολλά άλλα. Πάντα θα ρωτάς τον εαυτό σου τι θέλεις εσύ και θα πράττεις σύμφωνα με το δικό σου θέλω ειδικά αν οι συναισθηματικές συνέπειες θα είναι καθαρά και μόνο δικές σου.

4) Βαρύγδουπες δηλώσεις – Πολλοί προσποιούνται ότι θέλουν σοβαρή σχέση και οικογένεια ενώ τα πραγματικά τους κίνητρα είναι τελείως διαφορετικά. Να ενθουσιαστείς, αν λόγια και πράξεις ευθυγραμμίζονται.

5) Τεχνική Χαμαιλέων – Εμφανίζεται σαν ιδανικός σύντροφος ο οποίος έχει τα ίδια χόμπι και ενδιαφέροντα με τα δικά σου, τις ίδιες αξίες και προτεραιότητες μέχρι να σε ρίξει. Μόλις σε ρίξει αρχίζει και στρέφεται εναντίον όλων όσων στήριζε και όλων όσων σου αρέσουν με αποτέλεσμα να σε ξεκόψει από τα πάντα. Να θυμάσαι να διατηρείς την ατομικότητά σου μέσα στη σχέση και να κάνεις ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις.

6) Ο δύσκολος γκόμενος – Το να βλέπει τον εαυτό του σαν βραβείο. Να το παίζει αδιάφορος ακόμη κι αν ενδιαφέρεται προκειμένου να σε κάνει να τον κυνηγήσεις και να σε φέρει εκεί που θέλει. Να μειώσεις τον εαυτό σου και να πέσεις χαμηλά για να τον κατακτήσεις. Έτσι αποκτά τον πλήρη έλεγχο της σχέσης. Να θυμάσαι ότι οι σχέσεις χτίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και να αποφεύγεις να τρέχεις πίσω από κάποιον που πάντα το παίζει δύσκολος.

7) Το σεξ σαν εργαλείο – Το να χρησιμοποιεί κάποιος το σεξ σαν μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας για να καταφέρει αυτό που θέλει σε μια σχέση. Το να μην κάνει σεξ μαζί σου για να έχει τον έλεγχο της σχέσης και της παραμονής σου στο σχεσιακό πλαίσιο.

Ο άνθρωπος που έχει δεχτεί χειραγώγηση στο συναίσθημά του μπορεί να καταλήξει είτε να κλειστεί συναισθηματικά (συναισθηματική μη διαθεσιμότητα) είτε να γίνει επιθετικός προς το άλλο φύλο. Με τον πρώτο τρόπο προστατεύεται στερώντας όμως από τον εαυτό του την ευκαιρία για μια σχέση. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση προσπαθεί να διαχειριστεί τη ζημιά του μέσω της εκδίκησης προς το άλλο φύλο για να ανακτήσει τη δύναμη του. 

Καμία από τις δύο προσεγγίσεις δεν εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα τον άνθρωπο. Σε περίπτωση που υποψιάζεσαι ότι έχεις πέσει θύμα χειραγώγησης μέσω των τεχνικών της μαύρης ψυχολογίας, η λύση είναι η επικοινωνία με έναν ειδικό προκειμένου όλο αυτό το τραύμα που έμεινε μέσα σου να επουλωθεί γρήγορα και ανώδυνα.

Σου αφήνω κάποια παραπάνω link που μπορεί να σε βοηθήσουν 

Κάνε την εγγραφή σου στο ΥouΤube κανάλι μου για περισσότερο δωρεάν υλικό εδώ

Μη χάσεις με τίποτα το 7ο μάθημα σχέσεων ειδικά αν έχεις πληγωθεί πολύ σε προηγούμενη σχέση. Κάνε εγγραφή εδώ 

Σε περίπτωση που θέλεις να λάβεις περισσότερη καθοδήγηση συγκεκριμένα για τη δική σου περίπτωση και να βοηθηθείς περισσότερο αλλά δε θες να κάνεις συνεδρία, η παρακάτω υπηρεσία είναι για εσένα: Πες μας το πρόβλημά σου!

Δες περισσότερα στο instagram!