Δημοσιεύθηκε: 16/05/2022Κατηγορίες: ΚαριέραΕτικέτες: , ,

Η γυναίκα στις μέρες μας θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι “πολυεργαλείο”.

Είναι πολλοί και απαιτητικοί οι ρόλοι που έχει. Εδώ θα επικεντρωθούμε στη γυναίκα, που εκτός απ’το ρόλο της ως σύζυγος-σύντροφος και μητέρα, θέλει να χτίσει και την καριέρα της. Και καλά κάνει!

Αδιαμφισβήτητα, εμείς οι γυναίκες είμαστε λίγο διστακτικές, όταν πρόκειται να ενσωματώσουμε το ρόλο της “εργαζόμενης”. Ειδικά, μέσα στο μητέρα-σύντροφος-σύζυγος και όχι αδίκως.

Πιο συγκεκριμένα, αυτός ο δισταγμός έχει τις ρίζες του στα περιοριστικά “πιστεύω”, που έχουν φορεθεί σε κάποιες από εμάς. Είτε από την οικογένεια, είτε από τον κοινωνικό περίγυρο. Ιδιαίτερα σε γυναίκες, οι οποίες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε κλειστές κοινωνίες.

Για να νιώσει όμως ένας άνθρωπος “ολοκληρωμένος” και ισορροπημένος, στην παρούσα φάση η γυναίκα, χρειάζεται να φροντίσει για την ανάπτυξή της και την εξέλιξή της σε όλους τους τομείς της ζωής της. 

Αυτό μπορεί να της φανεί πολύ δύσκολο, όταν έχει μάθει να ακούει “τα παιδιά σου και τον άντρα σου πάνω απ’όλα”. Εν μέρει, αυτό δεν το απορρίπτουμε. Δηλαδή, μία γυναίκα που θα επιλέξει να χτίσει την καριέρα της, σε όποιον τομέα εκείνη επιλέξει, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ στο άντρας-παιδιά-δουλειά. 

Η πρόκληση είναι να ισορροπήσει τους ρόλους της.

Συνήθως αυτό που κάνουμε είναι να διαλέγουμε. Κι εκεί αρχίζουν οι συγκρούσεις, εσωτερικές και εξωτερικές. Διότι μια γυναίκα που θέλει να γίνει ανεξάρτητη, όπως οι περισσότερες στις μέρες μας, δε θα νιώθει 100% πλήρης και ολοκληρωμένη, εάν αφήσει στην άκρη το κομμάτι καριέρα, επειδή διάλεξε έναν άλλο ρόλο. 

Μια γυναίκα με όραμα για τη ζωή της, γνώσεις, όρεξη για να παράξει έργο σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, θα “μαραθεί” σε ένα περιβάλλον που δε θα μπορεί να ενσωματώσει αυτό το ρόλο. Επιπλέον, μια γυναίκα που είχε μάθει όλα τα χρόνια να εργάζεται, δε γίνεται ξαφνικά να απαρνηθεί αυτή την πλευρά της. 

Μπορεί μια γυναίκα να βρει ισορροπίες και να δώσει αξία σε όλους τους ρόλους που θα επιλέξει στη ζωή της. Δε χρειάζεται να βάλει τον εαυτό της πίσω επαγγελματικά για να είναι καλή σύντροφος ή καλή μαμά.

Δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα! Μόνο στον εαυτό της, ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Αν νιώθεις ότι η καριέρα σου και το όραμα σου έχουν μείνει πίσω γιατί κάποιος άλλος ρόλος απορροφάει όλη την ενέργεια σου, αναρωτήσου:

“Είναι αυτή η ζωή που έχω ονειρευτεί για εμένα;” 

Αν είσαι μητέρα και νιώθεις ένοχη όταν σκέφτεσαι να δώσεις και λίγη προσοχή στο κομμάτι καριέρα, σκέψου:

“Είναι αυτό το πρότυπο που θέλω να περάσω στο παιδί μου; Θέλω το παιδί μου όταν μεγαλώσει να συμβιβαστεί σε ένα μόνο ρόλο, ενώ η καρδιά του θα διψάει και για κάτι άλλο;” 

Εφόσον είσαι σύζυγος/σύντροφος και δε ξέρεις πως να πεις στον άνθρωπο σου ότι ήρθε η ώρα να χτίσεις την καριέρα σου, αναλογίσου:

“Υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος που σε αγαπάει πραγματικά να μη σε στηρίξει σε μια απόφαση που θα σε κάνει να νιώσεις ολοκληρωμένη;”

Εν κατακλείδι, πάρε στα χέρια σου τη ζωή σου και αγκάλιασε όλους τους ρόλους σου. Μπορείς να καταφέρεις πολλά περισσότερα απ’ όσα πιστεύεις!

__

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως να το κάνεις αυτό, επικοινώνησε μαζί μας εδώ: Επικοινωνία

Βρες μας στο instagram για να μαθαίνεις τα νέα μας!