Δημοσιεύθηκε: 04/04/2022Κατηγορίες: ΑυτοβελτίωσηΕτικέτες: , ,

Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως ο σκοπός της ζωής μας είναι να ζούμε ευτυχισμένοι. Λίγοι όμως επενδύουν στην ουσιαστική ευτυχία που είναι το συναίσθημα. Γιατί τι να τα κάνεις όλα τα καλά του κόσμου όταν μέσα σου αισθάνεσαι δυστυχισμένος;

Πού είναι το ”λάθος”;

Οι πλειοψηφία των ανθρώπων επενδύουν σε επιφανειακά πράγματα ή σε άλλους ανθρώπους νομίζοντας ότι θα τους φέρουν την ευτυχία. Δίνουν τα πάντα δηλαδή για να ρυθμίσουν όλα τα πράγματα έξω από αυτούς που θεωρούν ότι είναι συνδεδεμένα με την ευτυχία τους. Θα αγοράσουν καινούριο αμάξι, ένα τέλειο σύνολο της τάδε φίρμας, ένα σπίτι στη δείνα χάι περιοχή και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν κάποιο σύντροφο κοινωνικά εγκεκριμένο που να ταιριάζει στο παραπάνω κόνσεπτ και ας μη ταιριάζει στο 100% με τους ίδιους. Φυσικά όλα αυτά είναι πάρα πολύ όμορφα, ο καθένας μας θα τα ήθελε. Δε φτάνουν όμως μόνο αυτά. Και εδώ είναι το ”λάθος”. Δίνουμε βάση στο μέσο και όχι στο στόχο.

Οδηγούν όλα τα παραπάνω στην πραγματική ευτυχία; Ή μήπως οδηγούμαστε συνέχεια σε μία ληξιπρόθεσμη ιμιτασιόν ευτυχία;

Σίγουρα το δεύτερο! Ποντάρουμε επομένως ό,τι έχουμε και δεν έχουμε να κάνουμε τσεκ √ σε όλα τα κουτάκια που νομίζουμε ότι θα μας οδηγήσουν στον έβδομο ουρανό και σε αυτά τα πελάγη ευτυχίας που ακούμε από μικροί, αλλά δε ξέρουμε κατά που πέφτουν. Και αφού φάμε τη μισή μας ζωή να αναρωτιόμαστε γιατί νιώθουμε κενοί εφόσον έχουμε τα ”πάντα” και να προσπαθούμε να φέρουμε κι άλλα λίγα κι άλλα λίγα, συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα ”πάντα” είναι πράγματα έξω από εμάς και για να νιώσουμε καλά με αυτά και να τα ευχαριστηθούμε χρειάζεται πρώτα να γεμίσουμε το κενό μέσα μας.

Μέσα σου; Τι συμβαίνει μέσα σου;

Κάπου εκεί ξεκινά η δυσκολία και η αντίσταση γιατί ως… λανθασμένα γνωστόν, τα κενά μέσα τους τα γεμίζουν μόνο οι ”προβληματικοί” , οι ”τρελοί” και οι ψυχικά ”διαταραγμένοι” ή οι ”ασταθείς”. Πες το όπως σου έρχεται καλύτερα. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Όλοι το χρειαζόμαστε! Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας χρειάζεται να ξεμάθουμε και να ξαναμάθουμε από την αρχή κάποια πράγματα. Χρειαζόμαστε επιπλέον γνώση για τον εαυτό μας που μόνοι μας δε μπορούμε να την αποκτήσουμε. Ωστόσο, χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός άλλου ανθρώπου που μπορεί να μας εμπνεύσει να αντλήσουμε αυτή τη νέα γνώση από μέσα μας.

Σε αυτό το σημείο, ή θα διαλέξουμε να δούμε τι συμβαίνει με εμάς ή θα ξανά αρχίσουμε τις ”αποτυχημένες” επενδύσεις και τις ”ανανεώσεις” σε εξωτερικούς παράγοντες, για να συνειδητοποιήσουμε πάλι ότι δεν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ξανά μανά από την αρχή. Φαύλος κύκλος χωρίς τελειωμό που πρέπει να τον σπάσεις χθες, αν θες να έχει νόημα η ζωή σου.

Ο Αϊνστάιν έχει πει ” Παράνοια είναι να προσπαθείς να φέρεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας το ίδιο πράγμα”. Μπορεί να μη το μεταφέρω με τις ακριβείς λέξεις του, η ουσία όμως είναι η ίδια.

Αν θες να βρεις την ευτυχία σου σταμάτα να επενδύεις σε εξωτερικούς παράγοντες και ξεκίνα από μέσα σου. Κάνε κάτι διαφορετικό.

Γιατί όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δε κάνουν το βήμα να ασχοληθούν με τον εσωτερικό τους εαυτό, τα θέλω τους, τα κίνητρά τους, τα συναισθήματά τους, τους στόχους τους, τις πεποιθήσεις τους, τα όνειρά τους και τις αξίες τους αφού αυτή είναι η μόνη λύση;

Πολύ απλά γιατί έτσι μας έχουν μάθει. Από μικροί, πάππου προς πάππου έχουμε διδαχθεί πως η δουλειά είναι πάνω απ’ όλα, η εξωτερική εμφάνιση είναι πάνω απ’ όλα, η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα, το σπίτι πάνω απ’ όλα και το χειρότερο όλων αν για κάποιο λόγο νιώθεις άσχημα μέσα σου, δεν πρέπει να το πεις γιατί δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις άσχημα εφόσον πληροίς όλες τις προϋποθέσεις για να είσαι οκ. ΝΟΤ! Είσαι πολλά περισσότερα απ’ αυτό!

Είναι εντάξει να έχεις όλα τα παραπάνω και να μη νιώθεις καλά. Γιατί κάτι σου λείπει, κάτι δεν έχεις… ΕΣΕΝΑ! Και είναι απαραίτητο να σε βρεις. Αν θες όντως να αισθανθείς αυτή την υπέροχη πληρότητα και την απόλυτη ευτυχία είναι σημαντικό να βρεις εσένα πρώτα. Και μόνος/η δε μπορείς εύκολα να το καταφέρεις. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο ακόμη. Έναν άνθρωπο να σε πάρει από το χέρι και να σε οδηγήσει εκεί που είναι η ευτυχία σου. Έναν άνθρωπο να πορευτείτε μαζί μέχρι εκεί. Κάποιον που το έχει σπουδάσει, το έχει εφαρμόσει στον εαυτό του και μπορεί να στηρίξει και εσένα να το καταφέρεις. Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει και μη διστάσεις ούτε μία στιγμή να πας και να συναντήσεις τον εαυτό σου. Να σε γνωρίσεις από την αρχή. Να βρεις την αυθεντικότητά σου.

Γεννήθηκες ένα λευκό χαρτί που πάνω του έγραψαν και έγραψαν, ξανά και ξανά.

Κι αν αυτά που γράφτηκαν δε τα σβήσεις, ποτέ δε θα βρεις τη μοναδικότητά σου. Το υποσυνείδητό σου θα διαβάζει τα γραμμένα και θα σε οδηγεί να ζήσεις τη ζωή που άλλοι έγραψαν για εσένα.

Γίνε ξανά ένα λευκό χαρτί, ανακάλυψε τη δική σου μοναδική διαδρομή και γράψε από την αρχή μία ολόδική σου ιστορία ζωής. Μπορεί στην αρχή να έχει λίγο φόβο αυτό γιατί θα χρειαστεί να μπεις σε άγνωστα μονοπάτια και το άγνωστο φοβίζει αλλά σύντομα θα καταλάβεις πως άξιζε τον κόπο. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης που θα σε οδηγήσει στην κορυφή των επιθυμιών σου και την ουσιαστική ευτυχία. Αυτό είναι το απόλυτο συναίσθημα.

Πόση ομορφιά!

Και όπως έχει γράψει και η Marianne Williamson ”…Δεν είναι το σκοτάδι μας που μας φοβίζει αλλά το φως μας. Ρωτάμε τους εαυτούς μας: Ποιός είμαι εγώ για να είμαι εξαιρετικός, υπέροχος, ταλαντούχος και καταπληκτικός; Πραγματικά, γιατί να μην είσαι;”. Εκεί πατάω κι εγώ και θα πω, γιατί όχι εσύ; Γιατί οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εσένα; Βρες αυτό το γιατί και ξεφορτώσου το! Ποτέ δεν είναι αργά..

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως να το κάνεις αυτό, επικοινώνησε μαζί μας εδώ: Επικοινωνία

Βρες μας στο instagram για να μαθαίνεις τα νέα μας!