Δημοσιεύθηκε: 14/04/2021Κατηγορίες: ΣχέσειςΕτικέτες: , , ,

Ποιός είναι ο λόγος που θέλεις μία σχέση αυτή τη στιγμή στη ζωή σου; Γιατί την επιδιώκεις τόσο έντονα έτσι ώστε μόλις ”στραβώνει” κάτι να απογοητεύεσαι τόσο πολύ; Σε επηρεάζει εμφανώς ένα μήνυμα που έμεινε στο ”διαβάστηκε” αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ το γιατί;

Έχεις ήδη αρχίσει να προβληματίζεσαι για τον ακριβή λόγο που αυτή τη στιγμή θες στη ζωή σου ερωτικό/ή σύντροφο και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο καθένας από εμάς θέλει έναν/μία σύντροφο δίπλα του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι υπολειτουργικοί.

Αν απαντήσεις ΝΑΙ σε παραπάνω από μία από τις παρακάτω ερωτήσεις τότε ίσως σου φανεί χρήσιμο να το ξανασκεφτείς πριν κάνεις το βήμα και μπεις σε μία σχέση.

  • Θέλεις να σταματήσεις να νιώθεις μοναξιά;
  • Αυτός ο καινούριος άνθρωπος που εμφανίστηκε αποτελεί πρόκληση για εσένα να τον/την κατακτήσεις;
  • Η οικογένειά σου και η κοινωνία λέει πως τώρα είναι η ώρα να κάνεις σχέση;
  • Είναι για εσένα η καινούρια σχέση ένα αποκούμπι για να ξεπεράσεις την προηγούμενη;
  • Το βλέπεις σαν θέλγητρο για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή;
  • Είναι μια ωραία ευκαιρία για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου;
  • Θέλεις να βγεις από την πλήξη και τη μονοτονία της ζωής σου;
  • Περιμένεις να σου επιβεβαιώσει ένας άλλος άνθρωπος ότι ”μετράς”;

Έπιασες τον εαυτό σου να ταυτίζεται ολοκληρωτικά με κάποιον από τους παραπάνω λόγους;

Σε αυτή την περίπτωση έχω να σου προτείνω να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με την εξερεύνηση και ανακάλυψη του εαυτού σου. Κάνοντας αυτό το βήμα στην ουσία προετοιμάζεσαι να μπεις σε μια σχέση όχι από ”προσωπικό συμφέρον” αλλά προσδοκώντας μόνο να πάρεις και να δώσεις αγάπη.

Πόσο ευεργετική θα είναι μία σχέση όπου τα μέλη της θα έχουν μάθει να επικοινωνούν μέσω του σώματος, του μυαλού και της ψυχής;

Βελτιώνοντας την αυτοέκφρασή σου και αναγνωρίζοντας παλιά κομμάτια του εαυτού σου εμποτισμένα με αντιλήψεις που δε σε εξυπηρετούν πια, ουσιαστικά κάνεις το βήμα μπροστά και αφήνεις πίσω την ψευδαίσθηση ότι προχωράς. Απεγκλωβίζεσαι από τα δεσμά του μυαλού σου που σε κρατούν αιχμάλωτο/η και σε τραβάνε πίσω σε σχέσεις οι οποίες καταλήγουν πάντα να σε πληγώνουν. Τόσα χρόνια, το ίδιο μοτίβο σχέσης. Γιατί; Άρχισε δουλειά πάνω στην συναισθηματική ανάπτυξή σου και τη νοητική σου εξέλιξη και θα βρεις όλα σου τα γιατί.

Δε βλέπουμε τις σχέσεις σα δεκανίκια μα δεσμευόμαστε και επενδύουμε ώστε να καλλιεργήσουμε πρωτίστως στον εαυτό μας αυτό που ζητάμε να πάρουμε από το/τη σύντροφό μας. Θαυμάζουμε, εκτιμούμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Θα μπορούσες να ξεκινήσεις να δουλεύεις με τον εαυτό σου πραγματικά ξεκινώντας συνεδρίες life coaching ή ακόμη αγοράζοντας κάποια βιβλία τα οποία έχουν και πρακτικές ασκήσεις. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος της προσωπικής ανάπτυξης, απαιτεί δουλειά, χρήματα και χρόνο. Αν δεν αξίζει όμως τον κόπο να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να συναντήσεις την ευτυχία σου, τότε τι αξίζει; Τι αξίζει παραπάνω από το να μάθεις να δημιουργείς όμορφα συναισθήματα και να τα βιώνεις στην καθημερινότητά σου συνέχεια; Τι αξίζει παραπάνω από το να δουλέψεις στο να δημιουργήσεις τη σχέση των ονείρων σου;

Δημιούργησε μια σχέση η οποία θα σου δώσει ώθηση να βελτιωθείς και στους άλλους τομείς της ζωής σου και όχι μία σχέση η οποία ρουφάει όλη την ενέργειά σου, αφήνοντάς σε άδειο/α στο τέλος της μέρας. Πιθανόν αυτό να το βλέπεις να συμβαίνει έντονα στους γύρω σου και να πιστεύεις ότι ”έτσι είναι οι σχέσεις”. Όχι δεν είναι έτσι οι σχέσεις!! Η ερωτική σχέση είναι κάτι ανώτερο. Είναι σύνδεση. Αν δεν υπάρχει σύνδεση τότε δεν υπάρχει σχέση. Υπάρχει συμβιβασμός. Και ο συμβιβασμός φέρνει εντάσεις και οι εντάσεις είναι τόσο ανθυγιεινές για την ψυχή όσο το τσιγάρο για το σώμα. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να δηλητηριάζεται η ψυχή σου γιατί ο συμβιβασμός μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει όμως τη δηλητηριασμένη σου ψυχή θα την κουβαλάς πάντα μαζί σου. Και αν ”το έχεις” και λίγο με τα μεταφυσικά, θα την κουβαλάς και μετά θάνατον.

Σκέψου λοιπόν σοβαρά αν μπαίνεις σε μια σχέση ”από ανάγκη” ή επειδή είσαι όντως έτοιμος/η να βιώσεις ολοκληρωτικά την αγάπη έχοντας πρώτα αγαπήσει εσύ τον εαυτό σου στο 100%.

Η αγάπη είναι εκεί και σε περιμένει να ενσωματωθείς μέσα της αγαπώντας άνευ όρων πρώτα εσύ εσένα και στη συνέχεια δίνοντάς τη στον/στην σύντροφο της ζωής σου.