Δημοσιεύθηκε: 26/05/2022Κατηγορίες: ΑυτοβελτίωσηΕτικέτες: , ,

Άγχος! Μια λέξη, χιλιάδες άνθρωποι κάτω από αυτή.

Καθένας το βιώνει με το δικό του τρόπο. Μούδιασμα, ιδρωμένα χέρια, ταχυκαρδία, γρήγορη και ακανόνιστη αναπνοή, τραύλισμα κλπ.

Υπάρχουν άνθρωποι, που παρά το άγχος τους, συνεχίζουν και άλλοι που αποφεύγουν να εκτίθενται σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Είναι “βασανιστικό” να γνωρίζεις πως σαν άνθρωπος έχεις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης, και πως το άγχος σου σε περιορίζει και δε σου επιτρέπει να κάνεις βήματα μπροστά.

Πράγματι, είναι άσχημο το αίσθημα της στασιμότητας για έναν άνθρωπο που γνωρίζει πως έχει προοπτικές, αλλά το άγχος του τον καθηλώνει μόνο στα γνώριμα περιβάλλοντα. 

Είναι αλήθεια όμως, ότι στα γνώριμα δεν αγχώνεσαι ή μήπως είναι μία δικαιολογία που σου δημιουργεί μία αίσθηση ψευτο-ασφάλειας; 

Παρακάτω θα σου δώσω 5 ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντάς κάθε φορά που το άγχος σου φουντώνει. Θα είναι αποτελεσματικότερο για εσένα αν το κάνει γραπτώς.

Βέβαια, να πούμε πως για να λειτουργήσει μία άσκηση, χρειάζεται χρόνο και καθημερινη επανάληψη. Πάρε τον εαυτό σου στα σοβαρά και ξεκίνα τώρα.

Χρειάζεται να απαντάς πολύ συγκεκριμένα στις ερωτήσεις. Για παράδειγμα, άλλες φορές μπορεί να σου βγει να γράψεις μία λέξη κι άλλες 2 σελίδες. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος. απαντήσεις. Τίποτα δεν είναι άσχετο.

  1. Τι με αγχώνει συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή;
  2. Ποιες σκέψεις μου δημιουργούνται; 
  3. Ποιο ειναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί; 
  4. Πως θα νιώθω αν το χειρότερο σενάριο μου γίνει πραγματικότητα; 
  5. Ποιες είναι οι 3 εναλλακτικές λύσεις γι αυτή την περίπτωση; 

Το “Δεν ξέρω” δεν είναι αποδεκτή απάντηση.

Κλέβεις πόντους από τον εαυτο σου και από την προσωπική σου ανάπτυξη. Ολοκληρώνοντας λοιπόν αυτή την άσκηση θα καταλάβεις πως το θέμα που σε άγχωνε, έχει λύσεις, απλώς ο όγκος σκέψεων σου θόλωνε το τοπίο. Σίγουρα θα αισθανθείς καλύτερα και θα νιώθεις πιο ανάλαφρη/ος.

Κλείνοντας, επανάλαβε την άσκηση όσες φορές κρίνεις εσύ πως είναι απαραίτητο.

___

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως να το κάνεις αυτό, επικοινώνησε μαζί μας εδώ: Επικοινωνία

Βρες μας στο instagram για να μαθαίνεις τα νέα μας!